Fashion fades, only style remains the same!!
Vjerujem da nema potrebe da predstavljam previse ovog covjeka, da sve znate ko je on... ali ipak, kao sto volim reci Karl Lagerfeld "God himself" - Njemac zbog kojeg i dan danas postoji i kroz kojeg zivi jedna jedina Coco Chanel. Zena koja je ikona mode i koja je pokazala svijetu sta je visoka moda, koja je pokazala da zena moze izgleda savrseno, zenstveno i zraciti seksipilom u hlacama.... zena koja je tokom 50.tih zamjenila Diorove korzete udobnom odjecom u kojoj zena moze, zapravo, disati....., te oslobodila zenske ruke kreirajuci torbu koja je imala lanac pomocu kojeg bi torba bila nosena na ramenu! Danas smo joj mnogo zahvalne na svemu tome!! Nazalost, umrla je tokom 70tih, ali od tada Karl je preuzeo stvar u svoje ruke - kombinirajuci klasicne ideje Coco sa modernim stilom danasnje zene .. i moramo priznati to radi jako dobro. Nazalost, danas u BiH, u svijetu poznata dva slova C (Coco Chanel) gube vrijednost - zbog nevjerovatne kolicine laznjaka, i svih silnih odvratnih cirkona na svakom odjevnom predmetu ili cak torbama, mnogi ljudi smatraju "pijacarskim" (izraz, koji se koristi za ljude bez imalo stila, u vjestackim materijalima - za ljude bez osjecaja za modu). Upravo zato sto ne znaju ko su Coco i Karl.

predstavljanje Fall/Winter 2012 - ovako je izgledao stage!
dizajnira, cak, i za djecu - preslatko!! :))

savrsen haljina!! savrsene boje!! to zna samo Karl :))

Zastitni znak: njegova sijeda kosa svezana u konjski rep i tamne naocare.


  

Veliki je ljubitelj i strucnjak za fotografiju, zbog cega i sama fotografira svoje kreacije. Zbog ljubavi prema fotografiji, skupio ih je veliki broj, koje se nalaze u jednoj od njegovi 13 knjiga. Svaka od knjiga , i dan danas, se prodaju u velikom broju primjeraka. 
Karl sa Anna Winotur - postoji glasina da je film " Djavo nosi Pradu" zapravo nastao na osnovu bestsellera koji je napisala njena asistentica, te da je Anne upravo takva osoba zbog cega je jos u zovu " Nucklear".  


Reklama za dizajnerske cipele, cija potpetica je u obliku pistolja. Zanimljivo, zar ne? :D                               "A women can be over dressed, but never over elegant." - Coco Chanel.

No comments:

Post a Comment

Thanks for reading! Leave me some food for my soul, comments, compliments and suggestions. It means the world to me :)

Love Mirna.